8. päivä: sunnuntai 10.7.

IMG_20160710_193341

Niin vain koitti ensimmäisen leirin viimeinen päivä. Vaikka viimeisenä iltana katsottiin vielä elokuva ja useat lapsista valvoivat pitkään sen jälkeenkin, väsyneitä naamoja näkyi vain aikuisilla. Lapset alkoivat pakkaamaan ja siivoilemaan huoneitaan aamupalan jälkeen. Vasta siinä vaiheessa alkoi ymmärtää, että leiri on oikeasti päättymässä ja joillekin lapsista pitää heittää hyvästit ehkä viimeistä kertaa. Päällimmäisenä mielessä oli tietysti haikeus ja mukavat muistot iloisista hetkistä lasten kanssa, mutta mietin myös, olisinko voinut tehdä viikon aikana jotain paremmin. Olisinko voinut viettää enemmän aikaa lasten kanssa? Olisinko voinut antaa huomiota useammalle lapselle? Jätinkö oikeasti kaikkeni ”kentälle”?

Viimeiselle päivälle oli varattuna vielä upea yhteinen hetki leirin kruunuksi. Pidimme iltapäivällä upeassa säässä ulkoilmassa päätöstilaisuuden, jossa Tuulia meni kasteelle. Aurinko paistoi, Miika ja Josef puhuivat, ja lauloimme yhdessä. Myös Tuulia jakoi tietysti omia ajatuksiaan ennen kasteelle menoa. Itse kastaminen tapahtui leiripaikan lähellä virtaavassa joessa, johon pojat olivat padonneet kauniin altaan tapahtumaa varten. Myös Samppa, Matias ja minä saimme olla siunaamassa Tuuliaa ennen kastetta yhdessä Miikan ja Josefin kanssa.

IMG_20160710_144821

IMG_20160710_151540

Pian tilaisuuden jälkeen lapset lähtivät kotiin ja kyyneleitäkin nähtiin, kun eron hetki lopulta koitti. Illalla kävimme kuitenkin vierailulla parissa kyläkirkossa. Näimme siis joitakin lapsista vielä kerran ja lauloimme heidän kanssaan molemmissa kirkoissa. Jälkimmäisessä näyttelimme lisäksi draaman, jonka voi katsoa onnistuneen erittäin hyvin, koska yleisön joukossa kuivailtiin silmiä nenäliinoilla. Miikaa pyydettiin saarnaamaan, ja saarnan aikana kävimme lasten kanssa läheisellä kukkulalla, jolta oli upeat näkymät ympäristöön. Saarnakin oli kuulemma ollut hyvä, mutta me nautimme, kun saimme viettää vielä hetken lasten kanssa.

Tiimimme iltahartaudessa upea kastetilaisuus nousi taas esille. Se oli erittäin hyvä loppusilaus leirille, ja jäi varmasti myös lasten mieleen. Tuulia näytti hienosti esimerkkiä lapsille, ottaen itse esimerkin Jeesukselta. Se, että voisin olla esimerkkinä, on oikeastaan ollut oma rukoukseni jo pitkään. Ei vain tällä leirillä, vaan elämässä yleensä. ”Olkaa minun seuraajiani, niin kuin minä olen Kristuksen seuraaja”, sanoo Paavali (1. Kor. 11:1). Vaikka en sanallisesti kertonut evankeliumia yhdellekään täällä olleista lapsista, toivon, että olen toiminnallani jättänyt jonkin jäljen heidän sydämeensä. Ja jos joku oikeasti on minun ”seuraajani”, haluan, että elämästäni näkyy, ketä minä seuraan ja mihin pyrin katseeni kiinnittämään.

Ensimmäinen leiri on siis paketissa, ja kaiken kaikkiaan viikosta jäi kaikille hyvä maku. Sunnuntai-iltana tiimiläiset olivat sen verran väsyneitä, että en varmasti paljon valehtele, jos sanon, että olemme antaneet kaikkemme tai ainakin hyvin lähelle sitä. Siitä huolimatta paljon enemmän olemme kuitenkin saaneet. Hyvillä mielin kohti uutta viikkoa ja uusia leiriläisiä!

– Erkka

IMG_20160710_200326

IMG_20160710_192644

Yksi kommentti

1. Janne Juhaninmäki

Oli hieno lukea teidän juttuja leiriltä. Olette varmasti antaneet kaikkenne ja se riittääkin. Jumala tekee työtä lapsissa, joten huolet sen suhteen pois. Tsemppiä toiselle leirille vielä ja koettakaahan saada vähän palauduttua ennen sitä.

Muistetaan teitä rukouksin!

Janne 🙂