Sunnuntai 2.7.2017

Aamu alkoi tosiaan aikaisella herätyksellä. Aamupalan syötyämme ja Tuulian siskon kämpän siivottuamme starttasimme ja lähdimme kohti Jumbo-kauppakeskusta, jonne jättäisimme autot parin viikon ajaksi talteen. Siihen matkaan liittyi pientä säätöä navigaattorin kanssa, mutta selvittiin silti hyvin.

Lentomme lähti klo 9:30. Koneessa saimme perinteiseen tapaan joko mustikkamehua, teetä, kahvia tai vettä. Lento ei ollut pitkä, vain reilu pari tuntia. Budapestiin saapuessamme Laszlo oli meitä vastassa. Sovimme jo ennen reissun alkamista, että ajamme Romaniaan yhden pysähdyksen taktiikalla, jotta ehdimme ajoissa seurakuntaan kastetilaisuuteen.

Saavuimme Beiukseen vähän viiden jälkeen ja menimme suoraan seurakuntaan, jossa tilaisuus oli hyvää vauhtia menossa. Suomalaisittain olemme tottuneet sellaisiin noin 1,5 tunnin mittaisiin tilaisuuksiin, joten väsyneenä, nälkäisenä ja vailla romanian kielen ymmärtämistä lähes kolmen tunnin istuminen oli suoraan sanottuna haaste. Tosin allekirjoittaneen mielestä oli mielenkiintoista seurata kastetilaisuuden etenemistä ja sitä järjestelmällisyyttä, jota romanialaiset harrastavat. Mukavaa oli, kun osa seurakunnassa lauletuista lauluista oli sävelmältään tuttuja, niin pystyi laulamaan mukana.

Seurakunnasta lähdimme kohti leiriä, ja kävimme matkan varrella Irenken ja Jozsefin kotona. He olivat varanneet meille keittoa ja leipää ja jälkiruuaksi kakkua ja jäätelöä. Ne maistuivat nälkäiselle porukalle!

Leirille saavuttuamme olimme väsyneitä, mutta tyytyväisiä. Tästä se lähtee! Jeesuksen kanssa on hyvä matkata ja toivon, että rukoilette puolestamme koko tämän matkan ajan.

-Sini