2. päivä: maanantai 4.7.

IMG_0232

Buna ziua! Pitkien yöunien jälkeen heräsimme ensimmäiseen leiripäivään. Lapset saapuivat leirille kahdessa ryhmässä noin yhdentoista aikoihin ja silloin yhteinen leirimme alkoi. Alussa lapsille luettiin leirinsäännöt tietenkin romaniaksi ja jokaiselle jaettiin nimilaput. Kun jokainen oli saanut nimilappunsa siirryimme ulos. Siellä meillä oli muutamia tutustumisleikkejä sekä pelasimme jalkapalloa. Ihan kaikki nimet eivät vielä tulleet tutuiksi, mutta muutamia nimiä painui mieleen. Oli hienoa, että meidän nimet painuivat aika hyvin lasten mieleen. Nyt voikin kuulla lasten huutavan mistä milloinkin nimiämme.

IMG_0222

Lasten kanssa on ollut kiva touhuta. Ennen tätä reissua vähän pelkäsin, että miten lasten kanssa oikeen tulee toimeen ilman yhteistä kieltä. On kuitenkin osoittautunut, ettei kielellä ei ole mitään merkitystä. He ovat ottaneet meidät todella hyvin mukaan porukoihinsa. Juoruleikki, asfalttiin piirtäminen, jalkapallo ja läpsy on ollut hittejä näin alku leirillä. Niiiden avulla olemme oppineet tuntemaan lapsia ja muutamia sanoja romaniaksi sekä samalla he ovat oppineet hieman suomea. Esimerkiksi nyt pepenerosa (vesimeloni), fvarte bine (tosi hyvä) ja merci (kiitos).

Lapset ovat yllättävän kohteliaita ja kilttejä. Raamattutunneilla he kuutelevat todella tarkasti ja ovat todella hyvin mukana kysellen ja nyökkäillen. Lapsista näkee, että heidän parissa on tehty paljon arvokasta työtä ja heitä on rakastettu todella paljon. He osaavat toistaa ulkoa aika pitkiä raamatunlauseita ja laulavat laulut ilman sanoja.

Iltaohjelmat ovat meidän vastuulla. Ensimmäisenä iltana järjestimme suomi-tietovisan ja opetimme muutamia romanian kielistä Jippii-laulua.

Ensimmäinen päivä kului todella nopeasti. Saimme paljon aikaan ja odotamme seuraavaa päivää innolla.

Muistakaa rukousissanne meitä. Rukoilkaa sitä, että Jumala voisi puhua meidän kauttamme lapsille ja osoittaa sen kuinka Jumala pitää huolta jokaisesta ja rakastaa meitä jokaista yksilönä .

– Tuulia

P.s. Ruoka on ollut todella hyvää, joten ei syytä huoleen, emme kuole ainakaan nälkään 😀
IMG_0246