7. päivä: lauantai 9.7.

IMG_20160706_191632

Viimeistä kokonaista päivää viedään ensimmäisellä leirillä. Aamulla aamupalapöydässä oli vaisua ja väsynyttä porukkaa. Edellisillan valvominen näkyi jokaisen naamasta.
Me suomalaiset vedimme taas tänään aamupäivällä leikkejä: ristinollaviestiä sekä Aadamia ja Eevaa. Erityisesti Aadam ja Eeva sai lapset hyvin mukaan leikkimään. Iltapäivän leikeissä täytimme vesi-ilmapallot suurta vesisotaa varten. Itse kukin sai kovastikin osumaa, kun paikallisten lasten ohjeidennoudattamiskyky ei aina ole kaikkein parhainta. Sinin mahaan osunut vesi-ilmapallo jätti ihan mukavan kokoisen muistomerkin.

Allekirjoittanut on saanut toimia leirin poppamiehenä. Muutama päivä sitten eräs leiriläinen loukkasi kätensä ja autettuani häntä, olen saanut tämän tästä poistaa tikkuja käsistä ja hoitaa lähes kaikki leirin ensiapuasiat. Yhtäkkiä olen ylentynyt lääkäriksi ja matkalle varaamani ensiapulaukku on suorastaan aarreaitta, jonka sisällöstä yritetään päästä osalliseksi mitä pienimmästäkin naarmusta. Ei siinä, se on kuitenkin sitä, mistä eniten pidän.

Askartelujen aikaan jokainen leiriläinen sai itselleen valkoisen t-paidan, johon sai kirjoitella kangastusseilla muiden leiriläisten ja ohjaajien nimikirjoituksia. Puolet ryhmästä teki yhtäaikaa askartelua, johon koottiin leirin aikana opitut Raamatun jakeet.

Illalla ruoaksi saimme suomalaista ruokaa, mikä oli meille kaikille helpotus kaikkien kananmaksojen ja kummallisten kaalikääryleiden jälkeen. Kokki parka oli rukoillut ja ajatellut jo soittavansa kollegalleen, jotta osaisi tehdä meille suomalaisille maistuvaa ruokaa. Sitten hän oli vain ryhtynyt ruoanlaittoon ilman mitään suunnitelmaa ja tuloksena oli perunoita ja jauhelihaa, jota paikalliset eivät kuulemma syö normaalisti. Voin kertoa, että kokki ei ollut ainut, jolla oli syytä kiitellä Jeesusta rukousvastauksesta.

Kreetaa, Mirkkua ja minua on kummallisesti kutittanut päästä ja epäilimme jo täitten saapuneen kuontaloihimme, mutta täikammalla tehdyn pikatarkastuksen yhteydessä ei löytynyt mitään. Kovasti voitte kyllä rukoilla, ettei meidän seitsemän pitkä- ja paksuhiuksisten (ja miksei myös muidenkaan) tarvitsisi tehdä häätöhoitoa hiuksiimme.

Iltatilaisuus pidettiin illalla sisällä sateen vuoksi. Olimme harjoitelleet tuhlaajapoika-näytelmän. Erityisesti näytelmän possu (Enni-Maria) ja possun ääninäyttelijä (Eelis) saivat roolisuorituksellaan suurta huomiota. Illan aikana kaimat paikallinen Samu ja meidän supisuomalainen Samppa kertoivat oman todistuksensa ja Sanna puhui tuhlaajapojasta ja tuhlaajapojan veljestä. Illalla jaettiin myös leiripalkintoja leiriläisille ja kiitoslahjoja ohjaajille. Kyllä siinä tuli kyyneleet itse kunkin silmään, kun ei koskaan voi tietää, tapaako leiriläisiä enää koskaan leirin jälkeen. Erityisesti yksi, erittäin hyvin suomea ääntävä poika, on päässyt ainakin meikäläisen sydämeen. Aina välillä jostain kuuluu: ”Mitä äijä?” ja vastauksena ”Ei täs mitään.”

Iltaohjelman jälkeen lapset saivat katsoa viimeisen illan kunniaksi Facing the giants- elokuvan. Myöhimpään valvoneet kömpivät nukkumaan kuulemma hieman kolmen jälkeen.

Ei täs mitään. 🙂

– Minna

IMG_20160709_162659

IMG_0498

IMG_0416

2 kommenttia

 1. Elisa Nuorala

  Moikka !
  Tässä meikämanni on nautiskellu aamukaffit ja oon pävittäny fasea ja tsekannu iltasanomia, ku Portugali juhli Euroopanmestaruutta,: arska paistaa ja on kaunis aamu täällä Sykryssä. Kiva lukea kuulumisia sieltä ”eturintamasta” Eilen olimma ruksalla päivätilaisuuessa, siellä oli Eeva-Liisa ja Mauri Porkola. (kuvakin otettiiin ) Oli oikein siunattu tilaisuus Mauri puhui ahtaasta portista ja taivaan tiestä, että jos jääpi istumaan tienpuoleen, niin ei ikuna pääse perille, että matkaa on jatkettava vaikeuksista huolimatta ,tie on kaita, mutta suora. Niinku vanhassa laulussa sanotaan, Ristin tietä näin kuljen eteempäin , se suora on valon tie, jos mä harhailen teiltä poiketen , kotiin päin ei mun matka vie .
  Joup ei muuta kuin olkaa siunattuja siellä ja muistan Taivaan Isää pitämään teistä huolta , varjellen ja autten , että täitkin kaikkoaa . Herra kanssanne, täältä yksi tausttajoukoista sisarenne Elisa <3

  • Sanna

   Kiitos, Elisa! Olipa mukava lukea kuulumisia sieltäkin. Ja erityisen mahtava tietää, että siellä muistetaan! Rukoukset ovat tuntuneet täällä asti. Nyt on vielä 5 leiripäivää jäljellä, niitä voisi vielä muistaa, että tiimi jaksaa loppuun asti 🙂

Kommentointi on suljettu.